Jaké jsou nejčastější požadavky na bezpečnostní dveře? | e-shop DveřeZítra.cz
Provozní doba: 9:00 - 17:30  +420 530 334 870
MENU

Jaké jsou nejčastější požadavky na bezpečnostní dveře?

Nejčastější požadavky, které naši klienti mají při výběru vstupních dveří, jsou bezpečnost, hluková izolace a požární odolnost. Teprve potom se orientujeme na vzhled. Chystáte se na výměnu dveří? Podívejte se s námi jak je vybrat a jak je nasadit.

Při výběru bezpečnostních dveří se v první řadě soustřeďte na to, zdali jsou normované podle ČSN a zdali je základním konstrukčním materiálem ocel. Na trhu je celá řada dveří za nízké ceny, ale tyto produkty často normy ČSN nesplňují (průchozí světlost otvoru dveří a podobně). Stává se také, že jsou pěkné na pohled, ale vyrobené z hliníkových materiálů, u kterých hrozí, že neodolají napadení.

Zaměřte se také na to, jak je řešena hluková izolace těchto dveří. Měly by mít hlukový útlum alespoň 33 dB a více, jinak budou dveřmi procházet nepříjemné hluky z chodby do bytu.

Jak dveře vyměnit?

Nevyhovující dveře můžete vyměnit dvěma způsoby. Prvním způsobem je osazení dveřního křídla do stávající zárubně, kdy je však potřeba nejdříve provést zpevnění důkladným prolitím betonem. Teprve po takovémto dodatečném zpevnění je možné usadit nové bezpečnostní dveře.

Pokud stávající zárubeň nevyhovuje požadavkům pro správné usazení bezpečnostních dveří, je potřeba provést instalaci nové zárubně. Je to delší a pracnější proces, kdy se stará dveřní zárubeň vyřeže a vyseká ven a do takto utvořeného otvoru se zabetonuje nová zárubeň ocelová.